ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες

Αθηνά Λοϊζίδου


Όπως θα επαναλάβω και πιο κάτω, είναι σημαντικό να ανακατέψετε το ρύζι με το λιωμένο βούτυρο πριν αρχίσετε να προσθέτετε το νερό.

Υλικά για 4 με 6 μερίδες
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
400 γρ. Arborio rice
1 ζωμό κότας διαλυμένο σε 1,2 λίτρο νερού
10 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
125 ml dry sherry
500 γρ. φρέσκα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ ποτήρι φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί καλά με το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το dry sherry και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας μέχρι το sherry να απορροφηθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο-λίγο το νερό με τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να είναι μαλακό. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, μαγειρεύουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά να ψηθούν. Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα ή ψήνουμε στον ατμό τα σπαράγγια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε όμως να μην τα βαρυψήσετε, γιατί θα χάσουν το έντονο πράσινό τους χρώμα. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ρύζι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με την έξτρα παρμεζάνα αν προτιμάμε και τα φύλλα βασιλικού.


Tags: Ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες, κυρίως πιάτα, στην κουζίνα, Αθηνά Λοϊζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)