ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με κριθάρι, φέτα και μάνγκο

Αθηνά Λοϊζίδου


Μια πολύ γευστική σαλάτα με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών. Το κριθάρι θα το βρείτε με την επωνυμία «Pearl Barley» στο ράφι με τα όσπρια. Ψήνεται με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε τις ψιλές φάκες, δηλαδή κοχλάζουμε σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά περίπου. Το κριθάρι είναι πολύ χορταστικό και νόστιμο. Τα παλιά χρόνια ήταν ένα βασικό αγαθό στη διατροφή του ανθρώπου, που σιγά- σιγα αντικαταστάθηκε από πιο επεξεργασμένες τροφές.

Υλικά
Για 4 μερίδες

150 γρ. κριθάρι
100 γρ. τρυφερά φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
60 γρ. μαρούλι lollo rosso χοντροκομμένο
100 γρ. ψίχα μάνγκο κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γρ. τυρί φέτα σπασμένη με το πιρούνι
30 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Για τη σος
100 γρ. ταχίνι
200 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
80 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε σε αυτήν το κριθάρι. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και μαγειρεύουμε το κριθάρι για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Η ποσότητα είναι περισσότερη από όση θα χρειαστείτε. Αν προσπαθήσετε να φτιάξετε λιγότερη ποσότητα δεν θα μπορέσετε να τη χτυπήσετε στο μπλέντερ. Όση περισσέψει φυλάξτε τη στο ψυγείο σε ένα σφραγισμένο μπουκαλάκι.
3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια μεγάλη, ρηχή πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε αμέσως.


Tags: Σαλάτα με κριθάρι, φέτα και μάνγκο, σαλάτες, στην κουζίνα, Αθηνά Λοϊζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)