ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με ρόκα, prosciutto & σύκα

Αθηνά Λοϊζίδου


Μια κλασική ιταλική σαλάτα αποτελείται συνήθως από φύλλα ρόκας (rugola), δυόσμου, βασιλικού και μαρουλιών. Συνήθως η σος είναι πολύ απλή, από πρώτης ποιότητας ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι ή ποιοτικό balsamic vinegar. Σ’ αυτή τη σαλάτα συνδύασα ιταλικό prosciutto με φύλλα βασιλικού, δυόσμου και ρόκας. Για γλυκάδα πρόσθεσα φρέσκα πράσινα σύκα κομμένα στα τέσσερα, που προσθέτουν σε ομορφιά καθώς και σε γεύση.

Υλικά για 6 μερίδες
12 φέτες ιταλικό prosciutto
9 πράσινα σύκα
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου
5 ποτήρια φύλλα ρόκας
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τις φέτες prosciutto. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα βασιλικού, δυόσμου και ρόκας. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε από πάνω το prosciutto και τελειώνουμε με τα κομμένα σύκα.


Tags: Σαλάτα με ρόκα, prosciutto & σύκα, σαλάτες, στην κουζίνα, Αθηνά Λοϊζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)