ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Punk: Η τάση των 80s επιστρέφει

Κατρίνα Πίτρακκου


  • Η σύγχρονη εκπρόσωπος του punk, Alice Dellal στο Paris Fashion Week.

    Η σύγχρονη εκπρόσωπος του punk, Alice Dellal στο Paris Fashion Week.

  • Η τάση όπως την είδαμε στα catwalks των οίκων Versace, Saint Laurent και Fendi.

    Η τάση όπως την είδαμε στα catwalks των οίκων Versace, Saint Laurent και Fendi.

PVC, slogan T-shirts, ear cuffs, κολάρα με spikes και δερμάτινα γάντια εξαπλώθηκαν στις φθινοπωρινές συλλογές αναβαθμίζοντας το look των rebels, που επιστρέφει από τα ’80s, με την alternative rock κουλτούρα να παίρνει νέα μορφή ξεκινώντας από τα catwalks των οίκων Versace και Fendi στο Μιλάνο.

Στον Givenchy o Riccardo Tisci ντύνει με πολύχρωμες περούκες τα μοντέλα για μια gypsy συλλογή ενισχυμένη με punk στοιχεία, ενώ στον Saint Laurent o Hedi Slimane μπορεί να είχε ως αναφορά την εποχή του grunge, ωστόσο, τα δερμάτινα skinny παντελόνια και τα καρό έκαναν μια νύξη στην punk εποχή.

Οι αποτυχημένες εμφανίσεις στο Met Ball, όπου το dress code επέβαλλε την επιστροφή του punk, μπερδεύοντας τους στυλίστες των celebrities και προβληματίζοντας ακόμα και τους πιο ενημερωμένους, δεν πτόησε καθόλου τη μόδα του δρόμου που το ανέδειξε σε ένα από τα mega trends της νέας σεζόν. Οι σκληρουρηνικές fashionistas, με πρώτη και καλύτερη την απόλυτη εκπρόσωπο του punk, Alice Dellal έκαναν την εμφάνισή τους στα fashion weeks τον περασμένο μήνα υιοθετώντας την extreme τάση του χειμώνα.


Tags: punk, τάση, trend, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-14, μόδα.

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)