ΚΡΕΑΣ

Κοτόπουλο Jerk
  • σχολιάστε

Κοτόπουλο Jerk

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, που από την ημέρα που την ανακάλυψα έχει μπει για τα καλά στη διατροφή μας. Το κοτόπουλο φτιαγμένο με αυτό τον τρόπο είναι υπέροχα μαλακό και νόστιμο. H γεύση είναι Caribbean και πολύ εξωτική. Βέβαια δεν είναι ακριβώς όπως το παραδοσιακό Jerk chicken, το οποίο πωλείται στους δρόμους της Τζαμάικα φτιαγμένο μέσα σε μεγάλα βαρέλια, ωστόσο είναι παρόμοιο και εξίσου νόστιμο. Σας προκαλώ να δοκιμάσετε τη συνταγή μου και σίγουρα θα με θυμηθείτε. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα μισά υγρά στο μέσο του ψησίματος και προσέξτε να μην ψήσετε το κοτόπουλο στον αέρα, γιατί θα στεγνώσει.

Μπιφτέκια κοτόπουλου
  • σχολιάστε

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Μια πολύ απλή συνταγή για νοστιμότατα μπιφτέκια. Τα δυο εξωτικά υλικά η ταϊλανδέζικη πράσινη πάστα κάρι (green thai curry paste) και το γάλα καρύδας (coconut milk) θα σας ταξιδέψουν για ακόμα μια φορά στις γεύσεις και τα αρώματα της Ανατολής. Τα υλικά αυτά μπορείτε να τα βρείτε στην υπεραγορά Άλφα Μέγα στον διάδρομο με τα έθνικ προϊόντα της επωνυμίας Tesco.

Μαριναρισμένο κινέζικο χοιρινό
  • σχολιάστε

Μαριναρισμένο κινέζικο χοιρινό

Ένα απ’ τα αγαπημένα πιάτα στο σπίτι μας μιας και οι άντρες της οικογένειας μας είναι κρεατοφαγάδες. Για την παρασκευή του πιάτου αυτού χρησιμοποιώ χοιρινό ψαρονέφρι το οποίο είναι μαλακό και νόστιμο κρέας. Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα υλικά της μαρινάτας, ειδικότερα το Hoisin sauce και το soy sauce απ’ τον διάδρομο με τα έθνικ προϊόντα στην υπεραγορά Άλφα Μέγα.

Ελληνικά μπιφτέκια με φέτα
  • σχολιάστε

Ελληνικά μπιφτέκια με φέτα

H συνταγή αυτή βασίζεται εξ ολοκλήρου σε γνώριμα ελληνικά υλικά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε τηγάνι με ραβδώσεις (griddle pan) για να πάρουν το σχήμα των ραβδώσεων της σχάρας και στη συνέχεια, τα βάζουμε στο πυρέξ για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σκεπασμένα στο φούρνο. Έτσι, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ μαλακά και διατηρούν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Ένα πεντανόστιμο βραδινό φαγητό το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με πίτα, σαλάτα και τζατζίκι.

Ελαφριά πίτα με κοτόπουλο
  • σχολιάστε

Ελαφριά πίτα με κοτόπουλο

Λατρεύω τις πίτες σε κάθε μορφή τους και σε κάθε φύλλο! Ωστόσο, προσπαθώ, ειδικά το καλοκαίρι, όταν φτιάχνω τα αγαπημένα μου φαγητά να βρίσκω τρόπους ώστε η θερμιδική τους αξία να μειώνεται, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στη γεύση. Έτσι, η γέμιση της πίτας δεν υστερεί γευστικά με τη γέμιση της παραδοσιακής πίτας. Επιλέγω ελαφρύ και ψαχνό κρέας από στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο από τραγανά και λίπος. Το ζήτημα με τις πίτες είναι οι θερμίδες της ζύμης. Γι’ αυτό, φτιάχνω ζύμη σαν «crumble» η οποία φτιάχνεται ευκολότερα και περιέχει λιγότερες θερμίδες. Επίσης, σε αντίθετη με τις παραδοσιακές πίτες, βάζω ζύμη μόνο στο πάνω μέρος της πίτας. Οφείλω να πω ότι είναι μία υπέροχη πίτα η οποία μπορεί να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Μπιφτέκια σε μεξικάνικη σάλτσα με ρύζι
  • σχολιάστε

Μπιφτέκια σε μεξικάνικη σάλτσα με ρύζι

Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά και ιδιαίτερα αγαπημένο για όλη την οικογένεια. Ο χρόνος που απαιτείται για την ετοιμασία του είναι μόνο 15 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι τόσο χορταστικό και μυρωδάτο! Όσες φορές έφτιαξα αυτό το φαγητό, για την οικογένειά μου ή για φίλους, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Ένα ιδανικό πιάτο για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας το οποίο συμπληρώνει η καταπληκτική μεξικάνικη σαλάτα μου, τη συνταγή της οποίας θα βρείτε σε αυτή την έκδοση.

Χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και θυμάρι
  • σχολιάστε

Χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και θυμάρι

Μια αγαπημένη συνταγή για μαλακό και γευστικότατο χοιρινό ψαρονέφρι. Για το ψήσιμο του χοιρινού χρησιμοποιώ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με κάλυμμα το οποίο διατηρώ κλειστό ενόσω το κρέας ψήνεται. Έτσι το φαγητό ψήνεται καλά, ομοιόμορφα και στο εσωτερικό του μέρος. Ανοίγουμε το τηγάνι μόνο στο τέλος για να εξατμιστούν τυχόν υγρά που παραμένουν στο τηγάνι.

Αρνί μπούτι στον φούρνο
  • σχολιάστε

Αρνί μπούτι στον φούρνο

Μια συνταγή για απολαυστικό αρνίσιο κρέας. Για μαλακό κρέας, μαγειρέψτε το μπούτι σε χαμηλή θερμοκρασία, για πολύ χρόνο. Αυτό το κομμάτι αρνιού είναι ό,τι καλύτερο για το κυριακάτικό σας ρόστο.

Sweet and sour pork
  • σχολιάστε

Sweet and sour pork

Είναι με μεγάλη χαρά που σας δίνω αυτή τη συνταγή για sweet and sour pork. Αν θέλετε να οργανώσετε στο σπίτι μια κινέζικη βράδια, αυτό το πιάτο σίγουρα θα κλέψει την παράσταση.

Ρολό με μπέικον
  • σχολιάστε

Ρολό με μπέικον

Ένα εύγευστο πιάτο, πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και παρόλο που το ψήσιμο διαρκεί μία ώρα στον φούρνο, χρειάζεται μόνο επτά με οκτώ λεπτά για να ετοιμαστεί, νοούμενου ότι τα αβγά μας είναι έτοιμα, βραστά και καθαρισμένα.

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε maple syrup
  • σχολιάστε

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε maple syrup

Μια εύκολη συνταγή για μαλακό κοτόπουλο με υπέροχη μυρωδιά και νόστιμη γεύση. Απλά μαρινάρετε το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ και ψήστε το στο τηγάνι για λίγα λεπτά.

Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με κρούστα
  • σχολιάστε

Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με κρούστα

Το πιάτο αυτό τηρεί τις προδιαγραφές της υγιεινής διατροφής χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σ’ ένα πικάντικο μείγμα γιαουρτιού πασπαλισμένο με λίγη αλεσμένη φρυγανιά. Ψήνεται στον φούρνο χωρίς λάδι διατηρώντας τη χαμηλή θερμιδική του αξία αλλά και τη θρεπτική. Συνοδέψτε το πιάτο αυτό με αρωματικό κουσκούς.

Το αρνάκι του Πάσχα στον φούρνο
  • σχολιάστε

Το αρνάκι του Πάσχα στον φούρνο

Το αρνί, παραδοσιακά, είναι ένα από τα απαραίτητα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού. Η πιο κάτω συνταγή μου θα σας κατευθύνει με ακρίβεια για να φτιάξετε νοστιμότατο και μυρωδάτο αρνί στον φούρνο.

Μπιφτέκια με γέμιση από φέτα και πιπεριά Φλωρίνης
  • σχολιάστε

Μπιφτέκια με γέμιση από φέτα και πιπεριά Φλωρίνης

Τα μπιφτέκια αυτά είναι απλά φανταστικά και 100% ελληνικά σε γεύση. Σπίτι τα φτιάχνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Κοτόπουλο Byriani
  • σχολιάστε

Κοτόπουλο Byriani

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο Byriani που έχω δοκιμάσει θα το βρείτε στο υπέροχο ινδικό εστιατόριο του Λονδίνου, Amaya. Από τη στιγμή που βρέθηκα εκεί και μετά, έχω γίνει μανιακή με την πλούσια και υπέροχη κουζίνα της Ινδίας.

Ρόστο βοδινό
  • σχολιάστε

Ρόστο βοδινό

Για να φτιάξουμε το ρόστο αυτό πρέπει να φουσκώσουμε το κρέας μας σε μείγμα άλμης και ζάχαρης με μπαχαρικά. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε το κρέας μας πολύ γευστικό και μαλακό. Αυτό το ρόστο χρειάζεται προγραμματισμό, γιατί πρέπει να μαριναριστεί για πέντε τουλάχιστον μέρες.

BBQ burgers
  • σχολιάστε

BBQ burgers

Κατέληξα στην πιο κάτω μετά από αρκετές προσπάθειες. Κατά τα παιδιά μου τα burgers αυτά είναι απλά τέλεια.

Quesadillas με κοτόπουλο
  • σχολιάστε

Quesadillas με κοτόπουλο

Τα quesadillas είναι τα αγαπημένα του γιου μου Άγγελου. Τα βράδια τις καθημερινές, τα παιδιά μου θέλουν κάτι γρήγορο και νόστιμο. Αυτά τα σνακ είναι τέλεια και φτιάχνονται σε πέντε λεπτά με ό,τι απέμεινε από το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο με μαρινάτα κουμανταρίας
  • σχολιάστε

Κοτόπουλο με μαρινάτα κουμανταρίας

Την ιδέα να φτιάξω το κοτόπουλο με αυτό τον τρόπο την πήρα από ένα εστιατόριο στο χωριό Ορόκλινη της Λάρνακας. Ήταν πολύ μαλακό και εύγευστο και αποφάσισα αμέσως να το δοκιμάσω στο σπίτι την επομένη. Πραγματικά πολύ γευστικό και μαλακό με ένα twist κυπριακής γεύσης.

Χοιρινό με ελιές
  • σχολιάστε

Χοιρινό με ελιές

Μια διαφορετική προσέγγιση στα χοιρινά σουβλάκια με ελληνικό στοιχείο ελιάς και ντομάτας. Σιγουρευτείτε ότι, όταν περνάτε τα σουβλάκια, βάζετε ένα λιπαρό και ένα ψαχνό κύβο κρέας εναλλάξ.