ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ summer dress με εσπαντρίγιες και κορδέλα
 

Jackson: Νέα ταινία διαγράφει το παρελθόν του;

Το ίδρυμα Michael Jackson μήνυσε το HBO για το «Leaving Neverland».

Μαρία Καραμάνου

Ο σκηνοθέτης που υπογράφει το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που εξερεύνησε τη ζωή του Michael Jackson, έχει εκφράσει την αντίθεσή του έναντι του σκηνοθέτη Αντουάν Φουκουά, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία της νέας βιογραφικής ταινίας για τον τραγουδιστή.

Η νέα ταινία, με τίτλο «Michael», αφηγείται τη ζωή του γνωστού τραγουδιστή μέσα από τον πρίσμα της επιρροής του στην παγκόσμια μουσική σκηνή και την pop κουλτούρα. Παρά τη συνεργασία με το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία και τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη, παραλείπει να αναφερθεί σε όλες τις πολυάριθμες κατηγορίες σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων που έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν.

Η ταινία περιγράφεται ως μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής και της επιρροής του τραγουδιστή στον μουσικό κόσμο, αναδεικνύοντας την κληρονομιά του χωρίς να εστιάζει στις πιο σκοτεινές πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times, ο Νταν Ριντ, ο σκηνοθέτης του πολύ συζητημένου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το οποίο προβλήθηκε μέσω του HBO το 2019, εξέφρασε τη διαφωνία του με το σενάριο της νέας ταινίας για τον Jackson. Χαρακτήρισε το σενάριο ως «απόλυτο εξαγνισμό», αφού παραβλέπει τις κατηγορίες που αναφέρονται στο παρελθόν σχετικά με τον τραγουδιστή.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Michael Jackson αρνείται όλες τις κατηγορίες που εμπλέκουν τον τραγουδιστή σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες αυτές, καθώς ο ίδιος δεν καταδικάστηκε ποτέ για τέτοιου είδους ενέργειες και αθωώθηκε από ανάλογες κατηγορίες σε δικαστήριο το 2005.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» έθεσε εκ νέου υπό σκοπιά τις κατηγορίες κακοποίησης που απευθύνονται εναντίον του τραγουδιστή, παρουσιάζοντας τις μαρτυρίες των Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ. Αυτό προκάλεσε την προσοχή του κοινού και αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από την προσωπική ζωή του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Ο σκηνοθέτης Νταν Ριντ, ετοιμάζει τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «After Neverland». Το νέο αυτό έργο θα επικεντρωθεί στη ζωή των δύο κατήγορων, Ρόμπσον και Σέιφτσακ, μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών και θα παρακολουθεί τις νομικές τους προσπάθειες.

Το Ίδρυμα Jackson αντέδρασε έντονα και μήνυσε το HBO, κατηγορώντας το δίκτυο για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό δικαστική εξέλιξη, προκαλώντας συζητήσεις γύρω από τα όρια της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης. Το θέμα έχει πολλές πτυχές και συνεχίζει να προβάλλεται με έντονο ενδιαφέρον από το κοινό.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Το party για τα 25 χρόνια must

Το party για τα 25 χρόνια must

25 χρόνια μετά, το must συνεχίζει να χαράζει δρόμους στη lifestyle πλευρά της δημοσιογραφίας, ...
newsroom must
 |  NEWS