ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ φόρεμα και λευκά court shoes
 

Έσπασε το τρόπαιο και τραυματίστηκε το Nemo

Όλα όσα έγιναν μετά την νίκη της Ελβετίας στην Eurovision 2024.

Μαρία Καραμάνου

Ο Nemo, ο νικητής του 68ου Eurovision Song Contest, μετά τους πανηγυρισμούς έσπασε κατά λάθος το τρόπαιο που κέρδισε, προσθέτοντας μια κωμική νότα στη νίκη του. «Έσπασα τον κώδικα και έσπασα το τρόπαιο. Το τρόπαιο μπορεί να διορθωθεί, ίσως και η Eurovision χρειάζεται λίγη διόρθωση κάθε τόσο», είπε το Nemo, προσθέτοντας ένα σχόλιο για την απόφαση των διοργανωτών να ενσωματώσουν non-binary σημαίες στον διαγωνισμό, δείχνοντας τη στήριξή του προς την περιληπτικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον τελικό, το Nemo, το πρώτο non binary άτομο που κατέκτησε την Eurovision, αναφέρθηκε στην απαγόρευση των non binary σημαίων στην εκδήλωση. Παρά το γεγονός αυτό, το Nemo εμφανίστηκε κρατώντας μία σημαία στην έναρξη του τελικού, την οποία κατάφερε να εισάγει με «παράνομο» τρόπο. Το Nemo υποστήριξε ότι η Eurovision «Xρειάζεται κάποιες επιδιορθώσεις», εν μέσω των τριβών που περιλάμβαναν διαμάχες για την συμμετοχή του Ισραήλ και τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein.

Μετά την ανακοίνωση της νίκης του και τη συγκέντρωση 591 βαθμών με το τραγούδι «The Code», το Nemo ελπίζει ότι η διοργάνωση θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στον στόχο της για υπεράσπιση της ειρήνης και της αξιοπρέπειας για όλους. Κατά τους πανηγυρισμούς, το Nemo κατά λάθος έσπασε το γυάλινο τρόπαιο, το οποίο αποκολλήθηκε από την βάση του.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου το Nemo αφιέρωσε τη νίκη του σε «Όλα τα άτομα εκεί έξω που είναι non binary, gender fluid, τρανς. Απλώς άνθρωποι, άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι που πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί», τόνισε το Nemo.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση