ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: δερμάτινο μαύρο κολάν, γκρι knitwear μάξι παλτό και sneakers
 

Κωνσταντίνα Νεοφύτου: «Δεν υποτιμώ τον ανταγωνισμό»

Του Παύλου Χατζηλοΐζου

Η νεαρή δημοσιογράφος, η οποία παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του Alpha τα σαββατοκύριακα (20.15), μάς μιλάει για το δελτίο αλλά και τη φύση της τηλεοπτικής ενημέρωσης στην Κύπρο.

Σε βλέπουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το σαββατοκύριακο. Πώς προέκυψε η παρουσίαση του δελτίου;

Θεωρώ πως ήταν μία φυσική εξέλιξη καθώς από την πρώτη μέρα ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία επέλεξα συνειδητά να ενταχθώ στο ειδησεογραφικό κομμάτι. Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με το οικονομικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ ενώ παράλληλα παρουσίαζα απογευματινά δελτία. Οπότε η παρουσίαση κεντρικού δελτίου ήταν το επόμενο βήμα.

Πώς νιώθεις για την ευκαιρία που σού δόθηκε;

Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μού έδειξε ο Alpha, γι’ αυτό προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τούς βγάλω ασπροπρόσωπους. Θεωρώ ότι η εν λόγω ευκαιρία ήταν και μία αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που καταβάλλω τα τελευταία χρόνια.

Τι κάνει το δελτίο του Alpha να ξεχωρίζει, κατά τη γνώμη σου;

Το δελτίο του Alpha είναι πλήρες. Γρήγορο, άμεσο με πολλές ζωντανές συνδέσεις. Προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα ενώ παράλληλα προβάλλονται και αρκετά εναλλακτικά θέματα που κάνουν το δελτίο να ξεχωρίζει.

 Σε ικανοποιεί η μέχρι στιγμής πορεία του δελτίου;

Είναι σίγουρα ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένα δελτίο που μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής. Κατέγραψε μεγάλη άνοδο καταφέρνοντας να ανταγωνιστεί παραδοσιακά δελτία σημειώνοντας και πρωτιές. Φυσικά χρειάζονται συνεχής βελτίωση και νέες ιδέες.

Θα είσαι και του χρόνου στο τιμόνι του δελτίου;

Δεν έχω ενημερωθεί για οποιαδήποτε αλλαγή, οπότε θεωρώ πως θα συνεχίσω με το σημερινό καθεστώς.

Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός με τα άλλα δελτία ειδήσεων; 

Δεν με φοβίζει αλλά ούτε τον υποτιμώ. Σέβομαι τους συναδέλφους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούν για το καλύτερο. Παρακολουθώ και δελτία άλλων σταθμών. Κρατάω τα καλά στοιχεία και εντοπίζω αυτά που δεν μού αρέσουν για να τα αποφύγω. Φυσικά ο κάθε ένας έχει το προσωπικό του ύφος και χαρακτήρα.

Γενικότερα, έχεις βιώσει τον ανταγωνισμό μέχρι τώρα;

Από τη φύση μου δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είτε στο πανεπιστήμιο είτε στη δουλειά, δεν αρνήθηκα ποτέ να βοηθήσω τον οποιονδήποτε και μάλιστα το κάνω με ικανοποίηση. Δυστυχώς, ωστόσο, αυτός ο χώρος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Άτομα που ένιωθες κοντά σου αντιλαμβάνεσαι ότι δεν χαίρονται με τη χαρά σου και σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Για να είμαι δίκαιη, όμως, σε αρκετές περιπτώσεις έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από καταξιωμένους δημοσιογράφους με χρόνια εμπειρίας και είναι κάτι που μού δίνει δύναμη και με κάνει να νιώθω περήφανη για τα βήματα που έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Πώς κρίνεις το μοντέλο της τηλεοπτικής ενημέρωσης που επικρατεί στην Κύπρο; Σε ικανοποιεί ή θα ήθελες να αλλάξει κάτι σ’ αυτό; 

Έχει εξελιχθεί από το μονότονο και μονοδιάστατο μοντέλο που υπήρξε στο παρελθόν. Υπάρχει μία πιο ζωντανή και πολυδιάστατη ενημέρωση, στην οποία βοήθησαν τα social media και τα portals. Θα πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη και προσιτή στον τηλεθεατή.

Γενικότερα, ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της κυπριακής τηλεόρασης;

Έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια. Γίνονται περισσότερες παραγωγές ενώ δίδονται ευκαιρίες και σε πιο ποιοτικές εκπομπές, κάτι που έλειπε από την κυπριακή τηλεόραση. Υπάρχουν, όμως, πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Αν ναι, ποια προγράμματα επιλέγεις; 

Λόγω της φύσης της δουλειάς, είναι περιορισμένος ο χρόνος που παρακολουθώ. Σίγουρα Netflix, ενώ από την κυπριακή τηλεόραση θα επιλέξω τις «24 ώρες» και για ψυχαγωγία το «The Λούης Night Show».

Θα ήθελες να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή κάποια στιγμή;

H παρουσίαση και σε κάτι εκτός δελτίου είναι κάτι που με ενδιαφέρει αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Κάθε πρόταση την εξετάζω όταν βρεθεί ενώπιόν μου. Εάν μού προταθεί κάτι το οποίο θα με γεμίζει και θα μπορώ να το κάνω αξιοπρεπώς, γιατί όχι;

Με ποια πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον; 

Τόσο στο Σίγμα όσο και στον Alpha είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με κάποιους αξιόλογους ανθρώπους. Θα ήθελα γενικά να συνεργάζομαι με ανθρώπους αληθινούς, ικανούς και δίκαιους.

 Note

Η Κωνσταντίνα Νεοφύτου γεννήθηκε στις 6/10/1989 στη Λεμεσό. Αποφοίτησε με άριστα από το Λανίτειο Λύκειο Α'. Σπούδασε λογιστική & χρηματοοικονομικά στο University of Manchester ενώ ακολούθως απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο ACCA Affiliate. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε με άριστα μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, στο ΤΕΠΑΚ. Εργάστηκε στο τμήμα ειδήσεων του Σίγμα, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στον Alpha ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση