ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink T-shirt, βερμούδα και μαύρα πέδιλα
 

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εξαντλήθηκε η πλοκή της ‘Επιστροφής’»

Ανδρέας Μαλάης

Ανήκει στις ηθοποιούς που καθιερώθηκαν από τον πρώτο τους ρόλο αλλά δεν παρασύρθηκαν σε βιαστικές και ατυχείς επιλογές. Φέτος έκανε μεγάλη επιτυχία με την «Επιστροφή». Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους μάς εξηγεί γιατί δεν θα συνεχιστεί και ετοιμάζεται να έρθει στην Κύπρο για ένα ξεκαρδιστικό «Δείπνο με φίλους» στο οποίο για πρώτη φορά θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με τον σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη.

Του Ανδρέα Μαλάη
Φωτό: Γιώργος Καλφαμανώλης
Styling: Διονύσης Κολποδίνος
Μακιγιάζ-μαλλιά: Δημήτρης Γκίκας


Δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο για δουλειά. Φαντάζομαι πως η περσινή εμπειρία από τις sold out παραστάσεις με το «Nυφικό κρεβάτι» λειτούργησε θετικά.
Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε παράσταση στην Κύπρο και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, ήταν ιδιαίτερα καλή εμπειρία μπορώ να πω, τόσο ως προς τη συνεργασία μου με τον Λευτέρη Ζαμπετάκη όσο και ως προς την απήχηση του κοινού και το επίπεδο της παραγωγής. Όλα ήταν ήτανε υπέροχα, γι’ αυτό και έρχομαι ξανά!

Δεν ήταν, όμως, πέρσι η πρώτη σου φορά στην Κύπρο.
Όχι, μπορεί να μην είχα έρθει για διακοπές, αλλά πριν από τρία χρόνια είχα συμμετάσχει σε μια σειρά στην Κύπρο, στον Αlpha Kύπρου συγκεκριμένα, και η εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή! Από τότε ήμουν πολύ θετική σε μια νέα δουλειά στην Κύπρο, κάτι που ξεκίνησε πέρσι με το «Νυφικό κρεβάτι» και συνεχίζεται φέτος με το «Δείπνο με φίλους».

Είχες εντοπίσει διαφορά στην ιδιοσυγκρασία του κοινού;
Πριν ξεκινήσω την παράσταση σαφώς όχι, αλλά μπορώ να πω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο κοινό με αυτό της Ελλάδας. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά. Πάντως το σημαντικό που θέλω να τονίσω είναι ότι τόσο πέρυσι με το «Νυφικό κρεβάτι», όσο και φέτος με το «Δείπνο με φίλους» δεν έπαιξα μπροστά στο κυπριακό κοινό με μια παράσταση που έπαιζε όλη την προηγούμενη σεζόν στην Αθήνα και ήρθε για περιοδεία στην Κύπρο. Έπαιξα σε δυο παραστάσεις που στήθηκαν ειδικά για την Κύπρο με τις υψηλότερες και καλύτερες προδιαγραφές. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι εκτιμά το κοινό.

Για πρώτη φορά θα σε δούμε στην παράσταση με τον σύζυγό σου, τον Φάνη Μουρατίδη. Ήταν δύσκολη απόφαση;
Μα δεν ήταν καμιά φοβερή απόφαση! Μάς το προτείνανε, μάς ενδιέφερε και το αποφασίσαμε. Η αλήθεια είναι πάντως ότι όντως στην Αθήνα δεν έχουμε παίξει μαζί ακόμη.

Τα παιδιά θα μείνουν στην Αθήνα;
Όχι φυσικά. Αφού θα συμμετάσχουμε και οι δύο στην παράσταση, θα τα φέρουμε μαζί μας στην Κύπρο! Το είδαμε ως οικογενειακή εκδρομή (γέλια)!

Τι κάνει το συγκεκριμένο έργο να ξεχωρίζει;
Αυτό που το ξεχωρίζει και το κάνει και πολύ ενδιαφέρον για το κοινό είναι ότι απευθύνεται σε όλους, μιλά για τα ζευγάρια, με έναν τρόπο που όλοι μας θα εντοπίσουμε κοινά στοιχεία μέσα στο έργο. Είτε είσαι παντρεμένος είτε είσαι χωρισμένος είτε βιώνεις κάποια κρίση στη σχέση σου και σκέφτεσαι να χωρίσεις ή και να παντρευτείς, το συγκεκριμένο έργο ακουμπάει πάρα πολλές πλευρές των σχέσεων και σε οποιαδήποτε φάση κι αν βρίσκεται κανείς θα βρει κάτι δικό του, κάτι κοινό, ώστε να μπορέσει να ταυτιστεί με τους ήρωες.

Το γεγονός ότι σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ένας από τους παράγοντες που σάς ώθησε να συμμετέχετε;
Φυσικά, εννοείται! Και διότι μιλάμε για τον Γρηγόρη Βαλτινό αλλά κι επειδή έχει ασχοληθεί ο ίδιος με το έργο ξανά στην Ελλάδα, το γνωρίζει, το έχει δουλέψει, ξέρει τις δυναμικές του κι αυτό δεν μπορεί παρά να λειτουργεί θετικά!

Έχετε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν;
Όχι, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Με την Εβελίνα;
Ε ναι, με την Εβελίνα είμαστε φίλες, έχουμε συνεργαστεί ξανά και είναι μια ιδανική στιγμή και συνεργασία. Την αγαπώ πολύ και ταιριάζουμε κιόλας πολύ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύουμε πάλι μαζί.

Φέτος σε παρακολουθήσαμε στην «Επιστροφή». Μια σειρά που σημείωσε αρκετή επιτυχία και συνεχίστηκε παρά το αρχικό πλάνο του σταθμού. Γιατί δεν συνεχίζει του χρόνου;
Απλώς επειδή τελείωσε, τελείωσε δηλαδή η πλοκή. Έτσι κι αλλιώς το σενάριο παρατάθηκε αρκετά για να καλύψει και το β’ μισό της σεζόν, δεν θα μπορούσε να παραταθεί κι άλλο, κάποιες ιστορίες τελειώσανε, δεν θα μπορούσαν να τραβήξουν περισσότερο. Είναι θέμα πλοκής δηλαδή…

Θεωρείς ότι έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει κάπως το επίπεδο τηλεοπτικά μετά την κρίση;
Δεν ξέρω αν έχει αρχίσει να ανεβαίνει το επίπεδο! Βλέπω ότι έχουν αρχίσει να γίνονται περισσότερες δουλειές, αλλά το επίπεδο είναι πάντα σχετικό. Τουλάχιστον ότι γίνονται περισσότερες δουλειές και γίνεται και μια προσπάθεια αυτές να γίνονται καλύτερα αυτό είναι ένα δείγμα αισιόδοξο πως σταδιακά θα συστοιχιστεί η ποσότητα με την ποιότητα. Αυτό τουλάχιστον ελπίζω.

Παρακολουθείς τον Φάνη στη «Φριτέζα»;
Δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον, όχι. Έχω παρακολουθήσει κάποια επεισόδιά του, έχει δει κι αυτός κάποια δικά μου, αλλά ώς εκεί, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε όλα.

Άρα να υποθέσω ότι δεν παρακολουθείτε γενικά τηλεόραση;
Ναι, δεν έχω χρόνο! Τα γυρίσματα διαρκούν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, πρέπει να διαβάσουμε για την επόμενη μέρα, δεν υπάρχει χρόνος να βλέπουμε.

Υπάρχουν προγράμματα που θα ήθελες να δεις στην τηλεόραση; Που αν υπήρχαν θα έδινες τηλεοπτικό ραντεβού να παρακολουθήσεις;
Δεν είμαι ακριβώς το κοινό της τηλεόρασης γιατί λείπω από το σπίτι πολλές ώρες λόγω δουλειάς. Πιστεύω, ωστόσο, πως η τηλεόραση έχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης, θα υπήρχε χώρος για κάτι πιο ενημερωτικό, ιστορικό ενδεχομένως, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και το κατάλληλο κοινό που θα ενδιαφερθεί. Πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το κοινό της τηλεόρασης. Υπάρχουν εκπομπές που εμένα προσωπικά δεν με αφορούν αλλά σημειώνουν υψηλή τηλεθέαση.

Θεωρείς ότι έχει απομακρυνθεί το κοινό εξαιτίας και του διαδικτύου;
Νομίζω ναι! Βέβαια, κι αυτό το είδαμε φέτος, νιώθω πως εάν δώσεις στο κοινό πράγματα με ενδιαφέρον, εάν έχουν κάτι να πουν, θα στραφεί και προς τη συμβατική τηλεόραση, αρκεί να έχει κάτι να δει. Τώρα, είναι λογικό να στραφεί στις πλατφόρμες εάν δεν υπάρχει κάτι που να σού τραβήξει το ενδιαφέρον.

Άρα του χρόνου δεν θα σας δούμε κάπου τηλεοπτικά;
Προς το παρόν δεν έχω κλείσει κάτι και ούτε πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύουμε κάθε χρόνο. Είναι καλό εμείς οι ηθοποιοί να «ξεκουραζόμαστε» και να μην κουράζουμε το κοινό. Αν προκύψει κάτι καλό, θα το σκεφτώ. Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο το «Δείπνο με φίλους» και την περιοδεία μας στην Κύπρο. Ανυπομονώ. Θα σάς αρέσει πολύ το έργο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ 9 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΦΟΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΦΟΥ 9 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 9 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ 9 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ – ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 9 μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΕΡΥΝΕΙΑ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 9 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ 9 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΔΑΛΙΟΥ 9 μ.μ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ tickethour.com.cy και όλα τα ACS COURIER
Τηλ. για πληροφορίες: 22-472472
Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί για τις «Αλκυονίδες»
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΜΠΥΡΑ ΚΕΟ
ΧΟΡΗΓΟΙ: EUROBANK, ΟΠΑΠ, SALAMIS TOURS, Δ.Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: CABLENET, MCDONALD’S, DIMCO, ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ, ΕΠΙΠΛΑ ΑΝDRΕΟΤΤΙ, ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΠΑΤΑΗΣ ART GALLERY
Χορηγοί επικοινωνίας: LOVE FM 100.7, WIZ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

ΠΗΓΗ: Τηλεώρες

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X