ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: δερμάτινο μαύρο κολάν, γκρι knitwear μάξι παλτό και sneakers
 

Η συνταγή για πραγματικές διακοπές

Η περίοδος των διακοπών είναι ένα διάστημα στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς προσβλέπουμε με τεράστια ανυπομονησία. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Το καλοκαίρι είναι περίοδος ανασύνταξης, ανάπαυσης και διακοπών, κι αυτό γιατί οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας πολλές φορές δεν μάς επιτρέπουν να στραφούμε στα ενδότερά μας και να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε στάσεις, πράξεις και συμπεριφορές μας που μπορεί οι φρενήρεις ρυθμοί να μη μάς επιτρέπουν να δούμε καθαρά. Τι προσδοκούμε από τις διακοπές του καλοκαιριού και πώς μπορούμε να το πετύχουμε;

ΟΙ ΣΤOΧΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

 • Ανάπαυλα
  Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που οι διακοπές του καλοκαιριού είναι τόσο ευεργετικές. Οι πολλαπλοί ρόλοι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη σύγχρονη κοινωνία (σύντροφος, γονιός, πολίτης, επαγγελματίας κ.ο.κ.) καθιστούν πολλές φορές την καθημερινότητά μας δυσβάσταχτη και αλλοτριωτική, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο της σύγχυσης ρόλων, που δεν μάς επιτρέπει να σκεφτούμε καθαρά και ψύχραιμα. Ένα διάλειμμα που θα μάς βοηθήσει να απεκδυθούμε τους πλείστους αυτών των ρόλων είναι απαραίτητο, για να ανασυνταχθούμε και να θέσουμε σε μία, πιο υπομονετική και ψύχραιμη βάση τους ρόλους.
 • Κοινωνικοποίηση
  Πολλοί από εμάς τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι διακοπές είναι μια περίοδος που ευνοεί την κοινωνικοποίηση και προσθέτει νέες εμπειρίες σε μια ήδη καλά θεμελιωμένη φιλία, γεγονός που, φυσικά, ισχύει. Από την άλλη, ωστόσο, είναι σημαντικό να μην απομονωθείτε στη σιγουριά και την ασφάλεια της παρέας σας, αλλά να είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες που θα προσδώσουν μια αίσθηση ανανέωσης στην κοινωνική σας ζωή. Εννοείται πως τέτοιες φιλίες δεν μπορούν να αντέξουν στον χρόνο – τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον – παρόλ’ αυτά, η συναναστροφή σας με καινούργια πρόσωπα θα σάς τονώσει ψυχολογικά και θα σάς καταστήσει κοινωνούς άλλων συνηθειών και αντιλήψεων, που ίσως σάς βοηθήσουν να «ξεμπλοκάρετε» και να δείτε κι εσείς τα πράγματα με μια άλλη ματιά.
 • Αναθεώρηση και νέοι στόχοι
  Είναι σημαντικό, πέρα από τη χαλάρωση και την εξωστρέφεια, που συνάδει με τους καλοκαιρινούς μήνες, να προβείτε σε ενδοσκόπηση, όχι τόσο για να επιφέρετε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, αλλά περισσότερο για να θέσετε νέους στόχους για την επόμενη σεζόν και να αξιολογήσετε τυχόν λανθασμένες πράξεις και αποφάσεις σας. Μπορεί να σάς μοιάζει βουνό μια τέτοια διαδικασία, αλλά μια μέρα σε μια ήρεμη παραλία, χωρίς κινητό και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευργετική.
 • Διασκέδαση
  Είναι απαραίτητη! Διακοπές σημαίνουν έξω από τη νόρμα, έξω από κάθε τι που μάς θυμίζει ρουτίνα και καθημερινότητα. Καλοί φίλοι, όμορφοι χώροι, ξάστερες καλοκαιρινές βραδιές. Πρωτοτυπήστε, βρείτε εσείς τον χώρο που σάς ταιριάζει καλύτερα και διασκεδάστε όσο μπορείτε, μακριά από τις έγνοιες των καθημερινών σας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εξάλλου, το επόμενο πρωί η μόνη σας υποχρέωση είναι η… παραλία!

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Εσείς τι καφέ πίνετε;

Aναλύουμε τη θερμιδική αξία των δημοφιλέστερων ροφημάτων καφέ. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε; ...
 |  HEALTH